Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home   Hulpverlening   Hulpcentrum 112 verwittigen

Hulpcentrum 112 verwittigen

112Wanneer je geconfronteerd wordt met een noodsituatie (ongeval, brand, …) is het belangrijk zo spoedig mogelijk het nummer 112 te vormen. Je kan deze nummer zowel met een vast toestel als met een gsm vormen.

 

Als je 112 belt, blijf dan kalm en zeg kort maar duidelijk wat er aan de hand is. Om je snel en goed te kunnen helpen, zoekt het hulpcentrum 112 een antwoord op de vragen WAT, WAAR en WIE.

WAT is er gebeurd?

Zeg kort en duidelijk wat er is gebeurd.

 

Bijvoorbeeld: ’Er is een verkeersongeval gebeurd tussen een auto en een fietser, en de fietser is gekwetst aan het hoofd.’ Het is belangrijk te weten hoeveel personen in gevaar zijn en welke verwondingen zij eventueel hebben. ’Het brandt in de keuken van mijn appartement of huis’, ’Mijn moeder ligt bewusteloos in de badkamer’, ...

 

Meestal zal de operator je bijkomende vragen stellen. Geef hier kort en duidelijk antwoord op. Op deze wijze kan zo effectief mogelijk de juiste hulp worden geboden.

WAAR is het gebeurd?

Om te weten waar de hulp geboden moet worden is het zeer belangrijk een juiste plaatsbepaling te geven. Zo vermijdt je kostbaar tijdverlies, want dat betekent voor de slachtoffers soms het verschil tussen leven en dood.

 

Geef dus duidelijk het juiste adres: straatnaam, huisnummer en gemeente (evt. nummer appartement, verdieping). Mogelijk extra informatie over de ligging: b.v. aan de straatzijde, aan de achterzijde, kilometerpaal op de autosnelweg, tankstation, bank, grootwarenhuis, speeltuin, enz.

WIE belt er?

Voor het hulpcentrum 112 kan het een hulp zijn te weten wie de oproeper is.  Bijvoorbeeld wanneer de hulpdiensten er ondanks de oproep niet in slagen de juiste plaats te vinden, kan het Hulpcentrum 112 de oproeper/getuige opnieuw contacteren voor bijkomende info.

Wat als het noodnummer overbezet is?

In geval van wateroverlast, overstromingen, storm, brand, verkeersongevallen en andere meldingen waarvoor de tussenkomst van de brandweer of ziekenwagen vereist is, kan het gebeuren dat het noodnummer 112 overbezet is.

 

Dit is best mogelijk omdat meerdere personen (b.v. buren of voorbijgangers) tegelijkertijd bellen voor hetzelfde incident. Wanneer je de overbezettoon hoort, haak dan NIET in. Doe je dit wel, dan kom je opnieuw achteraan in de rij terecht. Het personeel van het Hulpcentrum 112 doet zijn uiterste best om je zo snel mogelijk te helpen.

Het noodnummer is geen infolijn!

Voor algemene informatievragen over de brandweer of over brandpreventie bel je niet naar het noodnummer.

 

Wanneer je de info niet vindt op deze website, kan je op weekdagen tijdens de kantooruren altijd terecht op het algemeen telefoonnummer van brandweer Lier: 03 8000 398 of je kunt je vraag stellen via het algemeen e-mailadres: brandweer@lier.be.

Contactinformatie

Brandweerzone Rivierenland – post Lier

Hoogveldweg 97
2500 Lier
112: dringend alarm (24 uur op 24)
Tel. 03 488 50 00: niet-dringend ala...

Links