Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home   Brandweerzone Rivierenland nu echt in de startblokken

Brandweerzone Rivierenland nu echt in de startblokken

De burgemeesters van de toekomstige brandweerzone Rivierenland zetten een belangrijke stap in de effectieve overgang van vijftien brandweerposten (en 19 participerende steden en gemeenten) naar één bedrijf met 750 operationele brandweerlieden.

Door de goedkeuring eind vorige week van de verdeelsleutel van de kosten welke zullen worden gedragen door elke individuele gemeente, is de effectieve overstap naar de nieuwe organisatie op 1 januari 2015 immers realistisch geworden.

Tijdens het overleg van de prezoneraad, waarvan alle burgemeesters deel uitmaken, werd beslist om, in gezond overleg en met begrip voor elke individuele situatie van de steden en gemeenten, voor de duurtijd van de huidige legislatuur een verdeelsleutel vast te stellen.

Belangrijke pijlers van de overeenkomst zijn o.a. een gelijke kwaliteit van hulpverlening voor alle inwoners van de brandweerzone, een kwalitatieve hulpverlening en vooral ook veel oog voor de veiligheid en opleiding van de brandweerlieden. Uiteraard moet het de bedoeling zijn dat deze nieuwe organisatie door de bestaande synergieën in de toekomst ook kostenbesparend kan gaan werken, dit zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en service naar de bevolking toe.

Een team van brandweerofficieren werkt momenteel de klok rond om de veranderingen die deze toch wel ingrijpende hervorming voor de brandweer met zich meebrengen, om te zetten in een nieuwe structuur die zowel voor de brandweervrijwilligers als voor de beroepsbrandweerlieden een boeiende organisatie en toekomst kan betekenen.

 

De brandweerzone Rivierenland omvat volgende steden en gemeenten: Mechelen, Boom, Willebroek, Lier, Heist op den Berg, Bornem, Puurs, Duffel, Putte, Berlaar, Rumst, Sint Amands, Aartselaar, Niel, Hemiksem, Nijlen, Bonheiden, Sint Katelijne Waver, Puurs.

 

Web

http://www.brandweerzonerivierenland.be/

Contactinformatie

Brandweerzone Rivierenland – post Lier

Hoogveldweg 97
2500 Lier
112: dringend alarm (24 uur op 24)
Tel. 03 488 50 00: niet-dringend ala...